Pimentón

Description

El pimentón es una verdura de la familia de los pimientos, también conocida como ají, paprika o chili. Se cultiva en diferentes regiones del mundo y se puede encontrar en una variedad de formas y colores, desde verde hasta rojo y amarillo. Se utiliza tanto fresca como seca y molidas para añadir sabor y color a una amplia gama de platos, desde ensaladas y guisos hasta salsas y marinadas. Además, algunos tipos de pimentón también son ricos en vitamina C y otros nutrientes importantes.

Nomenclature

Common Name

Name Pimentón
Cultivar
Variety

Botanical Name

Family Solanaceae
Genus Capsicum
Species Capsicum annuum

Planting Guide

J F M A M J J A S O N D
Sow Indoors
Sow Undercover
Sow Outdoors

Cultivation

Time from sowing until...

Germination15 Days
Bloom/Harvest5 Months

Size

Height1 Meter
Width 50 Centimeter

Spacing

Between Plants1 Meter
Between Rows50 Centimeter
Sowing Depth1 Centimeter
Thin to..1 Centimeter

Hardiness

Hardy

Other Notes

Plot Sowing Date Bloom/Harvest Start

Light

Prefers / Can Tolerate

Full Sun | Full Sun / Partial Shade

Moisture

Prefers / Can Tolerate

Dry / Free Draining | Average | Moist

Temperature

Prefers / Can Tolerate

Low 15 Celsius High 30 Celsius

Wind

Prefers / Can Tolerate

Light Winds / Exposed | Light Winds / Some Shelter | Light Winds / Very Sheltered | Little / No Wind

Soil Type

Prefers / Can Tolerate

Sandy | Loam | Clay | Peat | Silt | Chalky

Soil Chemistry

Prefers / Can Tolerate

4.5+ 4.5 5.0 5.5 6.0 6.5 7.0 7.5 8.0 8.+
Very Acid Very Acid Acid Acid Slightly Acid Neutral Slightly Alkaline Alkaline
The soil pH is a number that describes how acid or alkaline your soil is. A pH of 7.0 is considered neutral. An acid soil has a pH value below 7.0 and above 7.0 the soil is alkaline. You may need a soil testing kit to assess this accurately.