Arveja

Description

Las arvejas son un tipo de legumbre, también conocidas como guisantes. Son un alimento básico en muchas partes del mundo y se cultivan por su alto contenido de proteínas, carbohidratos y otros nutrientes importantes. Las arvejas se pueden consumir frescas o enlatadas y se utilizan en una amplia variedad de platos, como ensaladas, sopas, guisos y otros. Además, se les considera un alimento versátil y económico que se puede utilizar en una variedad de cocinas, desde la tradicional hasta la vegetariana y vegana.

Nomenclature

Common Name

Name Arveja
Cultivar
Variety

Botanical Name

Family Fabaceae
Genus Pisum
Species Pisum sativum

Planting Guide

J F M A M J J A S O N D
Sow Indoors
Sow Undercover
Sow Outdoors

Cultivation

Time from sowing until...

Germination5 Days
Bloom/Harvest2 Months

Size

Height1 Meter
Width 30 Centimeter

Spacing

Between Plants20 Centimeter
Between Rows50 Centimeter
Sowing Depth1 Centimeter
Thin to..1 Centimeter

Hardiness

Hardy

Other Notes

Plot Sowing Date Bloom/Harvest Start

Light

Prefers / Can Tolerate

Full Sun | Full Sun / Partial Shade

Moisture

Prefers / Can Tolerate

Extremely Dry | Dry / Free Draining | Average

Temperature

Prefers / Can Tolerate

Low 5 Fahrenheit High 35 Fahrenheit

Wind

Prefers / Can Tolerate

Light Winds / Exposed | Light Winds / Some Shelter | Light Winds / Very Sheltered | Little / No Wind

Soil Type

Prefers / Can Tolerate

Loam | Clay | Silt

Soil Chemistry

Prefers / Can Tolerate

4.5+ 4.5 5.0 5.5 6.0 6.5 7.0 7.5 8.0 8.+
Very Acid Very Acid Acid Acid Slightly Acid Neutral Slightly Alkaline Alkaline
The soil pH is a number that describes how acid or alkaline your soil is. A pH of 7.0 is considered neutral. An acid soil has a pH value below 7.0 and above 7.0 the soil is alkaline. You may need a soil testing kit to assess this accurately.